Körkortsportalen

korkortsportalen-sk.png

Körkortsportalen är en informationssida utvecklad genom att samarbete mellan myndigheterna Transportstyrelsen och Trafikverket.

Detta är inte en sida med syfte att hjälpa elever plugga på körkortsteorin, utan snarare en portal med massor av inforamtion för allt som gäller körkortets formella krav och regelverk.

Här kan du exempelvis hitta information för kraven och regler som gäller när du ska ta körkort, om du ska vara handlare för övningskörning, om du har förlortat ditt körkort - och annat som är bra att veta för körkortets vidkommande.

I sektionen för E-tjänster kan du exempelvis ansöka om körkortstillstånd, ansöka om handledarskap och beställa mängder av olika blanketter, såsom hälsodeklarationer och läkarintyg etc.

Som nämnt är detta inte en hemsida att plugga körkortsfrågor på, men eftersom detta är sidan som uppdateras med nya körkortsregler och rön, är det en utmärkt resurs för dig som vill hänga med och ha koll på de senaste reglerna; en kunskap som förstås kan vara behövlig på proven. 

FAKTA

Hemsida: www.korkortsportalen.se

Epost: N/A

Pris: Informativ hemsida, inga kostnader för detta. 

Omdöme

Liknande sidor: korkortsteori.se och trafiktesten

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)