FAQ - Vanliga Frågor

Är det svårt att klara av kunskapsprovet?

Omöjligt att svara på eftersom detta beror helt och hållet på hur mycket du övat och hur lätt/svårt du har för att lära. Enligt statistik från 2011 så klarar drygt hälften av alla elever av kunskapsprovet (53,7%). Att plugga extra själv på nätet anser vi vara en bidragande orsak till godkännande, eftersom man då får chansen att lära sig den "logik" och de krav som ställs inför detta prov. Om du är nyfiken på att läsa mer om denna statistik, hittar du allt du behöver här på Trafikverket

Kan man plugga gratis på nätet? 

Javisst, det finns massor av gratisinformation. Problemet är dock att veta vad som är rätt och uppdaterat, och vad som är gammalt och direkt felaktigt. Om du exempelvis vänder sig till en sajt som trafiktesten.se eller när du läser på körkortsportalen, så kan du vara säker på att alla uppgifter är "up-to-date". 

Måste man boka kunskapsprovet och körprovet på samma gång? 

Ja, det måste man. Dessa både prov är sammanhållna; om du exempelvis avbokar kunskapsprovet, så kommer ditt körprov att avbokas per automatik.

Kan jag göra proven i vilken ordning jag vill? 

Nej, kunskapsprovet måste göras först. Du måste med andra ord ha godkänt på detta prov, för att få gå vidare och köra upp. 

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)